September 06 2010 06:14:19
Başlığı Görüntüle
TURK ANADOLU FF » Fotboll-Futbol » Antrenman Programimiz
İyi Bir Antrenör Nasıl Olmalıdır.
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

26-05-2010 09:54 AM
Kullanıcı Avatarı

Tecrübe Puani: [ 0 ]
Tecrübe: [ 0 ]
Katılım Tarihi: 10.12.09
Ozturk
General Member :: Super Admin
  İyi Bir Antrenör Nasıl Olmalıdır.

1-Antrenör her şeyden önce iyi örnek olmalıdır.Dürüst davranmalıdır.
2-Adaletli ve hak edenin hakkini vermeli ve futbolcularin güvenini sarsmamalıdır.
3-Öğrencileri arasında belirgin bir ayırım yapmamalıdır.
4-Kendisine sorulacak sorulara daima hazırlıklı olmalı ,soruları biliyorsa nezaketle cevaplamalı ,bilmediği soruları araştırıp sonra cevaplayacağını belirtmeli,bu nedenle yalan yanlış öğrenmekten kaçınmalıdır.
5-Kendisini hiçbir zaman büyük görmemeli,ben şöyle yaparım veya yapardım gibi konulardan kaçınmalı bu tekniği benim gibi yapın gibi kendinden örnekler vermemelidir.
Eğer öğrenci böbürlenen antrenörün hiçte o meziyetlere sahip olmadığını öğrendiğinde ,hocası gözünden düşecek,küçülecek ve güvenini yitirecektir.
6-Öğrencisine sert davranmamalı ,yanlışları düzeltirken onları kırmamalı ,cezalandıracaksa bunu gizli yapmalı ,gerekirse özel olarak konuşmalıdır.Ciddi bir otorite kurmalı,fakat gerektiğinde gülmesini bilmelidir.
7-Öğrencilerine yolu göstermeli ve olların aynı yolda kalmalarını sağlamalıdır.
8-Öğrencilerine mesuliyet vermeli ,gerekirse küçük görevlerle vazifelendirmeli,bazılarını kendisine yardımcı seçmelidir.
9-Öğretirken sıkıcı olmamalı,aynı şeyleri tekrar yerine değişik konulara,tekniklere ve oyunlara yer vermeli değişik öğretim tekniklerine baş vurmalıdır.
10-Teknikleri hayattan örnekler vererek prensipleri ile birlikte açık ve öz bir şekilde anlatmalı
11-Öğrettiklerinin doğru öğrenilip öğrenilmediğini kontrol etmeli,yanlışları sabırla düzeltmelidir.
12-Her öğrencisinin kuvvet derecesini bilmeli ve ona göre çalıştırmalıdır.Kuvvetli-kuvvetsiz ,küçük-büyük değişik yapıdaki bir gurubu çalıştırırken aynı anda hapsinin beyin ve yapısına hitap edebilmelidir.Vazife ve iş taksimini buna göre yapmalıdır.
13-Dersi her her öğrencinin anlayacağı bir tempoda sürdürmelidir.
14-Her tekniğin ve her hareketin sevilerek yapılmasını sağlamalı,onları refleks hale gelinceye kadar tekrar ettirmelidir.
15-Öğretimde birbiri ile ilgili konuları birbiri ardından ve birleştirerek göstermeli ve anlatmalıdır.
16-Dersi ufak bir konuşma ile açmalı,ve konuyu açıklamalı ,programdan her öğrenciyi haberdar etmelidir.
17-verilen bilgilerin faydalarını da açıklamalıdır.
18-Müsabık sporculara sporda yenmek ve yenilmenin birbirinden ayrılmaz iki parça olduğunu,madalyonun iki yüzünün varlığını öğretmelidir.
19-Eğitim araçlarından yeterince yararlanmalı ,göze ve kulağa eşit şekilde hitap etmelidir.Konuştuğundan çok göstermeye çalışmalıdır.
20-Salonda her çeşit emniyet ve sağlık tedbirlerini almalıdır.
21-Salonun şekli ve öğrencilerin sayısına göre onları çeşitli şekillerde gururlandırmalı ,grup çalışması yapmalıdır.
22-Belirgin bir ses tonundan ziyade zaman zaman ses tonunu değiştirmeli,önemli noktalarda bu tonu arttırarak,gerektiği zaman dikkat çekici olmalıdır.
23-Derse alakanın azaldığı durumlarda başından geçen bir olayı veya bir fikri anlatmalı dikkat toplamalıdır.
24-Arada öğrencilere soru sormalı veya onların sormalarını sağlamalıdır.
25-Dersin sonunda 5 dakikayı geçmeyecek şekilde bir konuşma yapmalı o günkü dersin ana hatlarını kısaca özetlemeli,öğrencilerin arzularını sormalı,gelecek dersin programını ve ev ödevi vermelidir.
26-Antrenör öğrencilerin ruh ve psikolojik durumlarını bilmeli, meydana gelen ruhsal değişiklikleri fark edebilmeli ve ona göre hareket etmelidir.Bu konuda öğrenci velileri ile iyi diyalog kurmalıdır.
27-Antrenör antrenman veya günlük elbiselerinin şekline,bilhassa temizliğine dikkat etmeli,kılık ve kıyafeti ile,genel vücut temizliği ile,konuşması ,saçı sakalı,jest ve hareketleri ile örnek olmalıdır.
28-Müsabakalarda takımın başında özel formasını giymiş olmalı,taktik verirken yüksek sesle bağırmamalı,başkalarını rahatsız etmemeli,müsabakalarda diğer antrenör ve karşı müsabık için kırıcı hareket ve sözlerden kaçınmalıdır.
Uluslararası müsabakalarda karşı rakibinde bildiği Korece tabirlerden kaçınıp Türkçe ifadelerle taktik vermelidir

Taş yeşermez, geçmiş olsada nevbahar Toprak olda bak, nasıl güller açar Taş gibi idin çok gönül kırdın! Yeter! Toprak ol, üstünde hoş güller biter.
www.turkanadolu.se/images/bayragimiz.jpg

26-05-2010 04:27 PM
Kullanıcı Avatarı

Katılım Tarihi: 26.11.09
seko
:: Super Admin
RE: İyi Bir Antrenör Nasıl Olmalıdır.

Dusuncelerine katiliyorum özturk bu 28 maddenin yapilmasi icin ortam gerek toplum destegi gerek emek gerek bizler su anda bunlarin 10da birini yapabilsek bu memleketlerde söz sayibi bir toplum olurduk.Evet katiliyorum bir antrenör öyle olmalidir biz öyle bir ocayi nerde buluruz ve yardimcilarini bunlarin ödemelerini nasil yapariz bizim icin soru isaretlerinden biri yinede diyorum o 28 maddeyi uygulayan veya uygulayacak bir antrenör varmidir.

seko

30-05-2010 07:04 PM
Kullanıcı Avatarı

Katılım Tarihi: 20.12.09

Uyarı seviyesi 0
Cankiz
General Member :: Newbie
RE: İyi Bir Antrenör Nasıl Olmalıdır.

Bugun sayfayi okudum20100530 yaziyi kim eklemisse iyi eklemis bu guce sahip olmak ne kadar zaman alir
bukadar isi kaldiracak insan varmi bizlerin arasinda Korpene karsi fena kayip oldu 1-6 bu demektir herkez bir kösesinden tutmuyor
kazalar olur öyle veya böyle Turk adi cikti ortaya ve devam ediliyor sevenleri vardir sevmiyenleride insallah yaziyi ekleyen kadar niyetiniz iyi olsun dscdfdf676

Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:
286,316 Tekil Ziyaretçi Theme Nemo by Harly